legpuzzels

De vele verschillende soorten legpuzzels

Natuurlijk vinden meeste mensen dat het beste type puzzel een legpuzzel is, maar wist je dat ze in verschillende soorten en genres verkrijgbaar zijn? Verloop puzzels bijvoorbeeld hebben geen afbeeldingen, maar tonen een spectrum van kleuren die geleidelijk in elkaar overvloeien. De beste verloop puzzels zijn slim ontworpen zodat je weet welke kleurschakelingen en tonen waar moeten komen. Sommige mensen houden van 3D-legpuzzels die zowel verticaal als horizontaal kunnen worden opgebouwd. Deze hebben vaak de vorm van beroemde gebouwen zoals de Eiffeltoren, of bepaalde legpuzzels hebben wooden city Paris en kunnen een leuke uitdaging zijn om in elkaar te zetten. 

Woordpuzzels als alternatief nemen

Naast legpuzzels zijn er tal van verschillende soorten, zoals woordpuzzels, en als je hersenen de voorkeur geven aan letters boven cijfers, zijn ze beslist heel leuk om op te lossen. Sommige van deze woordpuzzels zijn kruiswoordpuzzels en codewoorden, terwijl andere een ander formaat hebben, zoals woordzoekers en woordwielen. Als het op kruiswoordpuzzels aankomt, zijn er genoeg, waaronder cryptische puzzels, snelle kruiswoordpuzzels en codewoord puzzels. Het snelle kruiswoordraadsel is een eenvoudige vraag-en-antwoord quiz, terwijl de cryptische puzzel complexer is met cryptische aanwijzingen en anagrammen om uit te werken. Het meest gebruikelijke formaat voor kruiswoordpuzzels is een geblokkeerd raster, hoewel ze ook in versperde raster versies komen, waarbij elk vierkant is gevuld en de woorden zijn gescheiden door lijnen in plaats van geblokkeerde vierkanten.

De complexiteit van puzzels

Een codewoord puzzel is als een normale puzzel, maar zonder aanwijzingen, slechts twee letters gegeven. Duivels? Nou ja, zeker in het begin, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je uitzoeken welke letters waar passen om een ​​raster van woorden te maken als een normale puzzel. Kruiswoordpuzzels zijn de meest voorkomende soorten puzzels in puzzelboeken, hoewel je natuurlijk allerlei soorten puzzels kunt vinden in boeken, kranten en online. Woordzoekers zijn een populair type puzzel voor kinderen, met een raster van letters die een reeks woorden verbergen. De woorden zijn meestal verbonden door een thema en kunnen achterstevoren, voorwaarts, omhoog, omlaag of diagonaal worden geschreven.

Puzzles om de hersenen te testen

Een woordwiel heeft een centrale letter met acht letters aan de buitenkant. Je moet zoveel mogelijk woorden maken met behulp van de centrale letter en minstens twee andere. Er zit ook altijd een woord van negen letters in verborgen voor echte woordwiel experts. En als je jezelf ooit hebt voorgesteld als een beetje een codebreker, wil je misschien cryptogram-puzzels eens proberen. Ze hebben meestal de vorm van een kort stukje gecodeerde tekst en kunnen normaal gesproken worden opgelost door het ene type letter of cijfer te vervangen door een ander. Ze zijn meestal eenvoudig genoeg om op te lossen met een potlood en een stukje papier, maar sommige kunnen je grijze massa wat meer testen.

De heel bekende Rubik’s Cube

Natuurlijk zijn er ook veel verschillende soorten puzzel spellen zoals houten puzzels. Deze omvatten verschillende soorten geometrische puzzels, waarbij je een reeks vormen in elkaar moet passen om een ​​andere vorm te maken; soorten draagbare puzzelspellen, zoals spelling spellen met houten blokken. Het bekendste type fysieke puzzle game is natuurlijk de Rubik’s Cube, die met een algoritme kan worden opgelost. Er zijn heel veel verschillende variaties van de Rubik’s Cube, en je kunt gemakkelijk maanden doorbrengen in het konijnenhol van het algoritme of zelfs langer, als je snel begint met het oplossen van deze puzzels.